keskiviikko 3. elokuuta 2011

Elokuu ja tunnelmalliset illat...

Kylläpä meni kesä äkkiä aivan varkain, kun olin alkukesän töissä ja vasta heinäkuun viimeisellä viikolla pääsin kesälomalle.
Mitäs sitä on puuhattu? Käsityöt ja muu askartelu on opinnäytetyön lähdeaineiston kahlaamisen vuoksi jäänyt vähemmälle. Jaa mikäs tämä sitten on? No Arielilla oli värjäämäpäivä! Animecon Turussa oli tulossa ja sinne piti sitten tehdä asiaankuuluvat vermeet.


Niinhän sitä sanotaan, jotta työ tekijäänsä neuvoo. Päivä oli uskomattoman tukala ja niinhän siinä kävi että ukkonen yllätti ja piti keksiä miten kaksivärinen kimono saadaan kuivaksi ja värit pysymään erillään. Tässä Arielin virittämä kuivaamo.


Kimono saatiin kuin saatiinkin kuivaksi ja tässä sitä ristiriiputetaan ja viimeistely on käynnissä...
Tässäpä yksityiskohta kukasta...


Maton pesu on perinteinen lomanaloitushomma, mukavata muuten mutta aurinkolasit on tarpeen kun on valkoiset matot ja lämpötila huiteli jotain 35 - 40 välillä tässä auringossa...

Ukki korjasi jälleen kerran talvella mutkille vääntyneet lumiesteet ja revenneen peltikaton. Mutta talvella lumien mukana tuli muutakin alas. Rännin laittoon piti kutsua apuvoimia.

Ja apuvoimia saatiin ortodoksi seurakunnan suntio ja seurakunnan alumiinitikkaat. Ja taas on Ukki riekkumassa jossain...
Tämä korjaus tehtiin sitten samoilla tulilla, kun kuistin lasiovet nytkähti männäviikolla jotenkin oudosti. Oottelin jo että joku päivä kuuluu lasioven särkymys ja tulee isompi remontti. Miten sitä sanotaankaan omakotitalon omistaja tulee töistä rautakaupan kautta...

Siinäpä sitä sitten olisi kirja poikineen kahlattavaksi ja deadlinekin on tiedossa. Pitänee tässä saada haastattelulomake hyväksytettyä ohjaajalla, niin pääsee ontissa eteenpäin. Kuistilla on muuten mukava tehdä opinnäytetyötä eikä sadekkaan haittaa.

Näyttää siltä että loistonauhus on tykännyt kasvupaikasta kun pukkaa kukkaa. Jalokuunliljat kärsii liiasta kosteudesta, samoin petuniat ja pelakuut. Kesäkukat ovat kumma kyllä kasvaneet jopa ilman lannoitusta. Mukavaa loppuviikkoa!

7 kommenttia:

 1. Tuo kimono näyttää hienolta :).

  Juupajuu, eihän se omakotiasuja vapaapäiviä tunne ja aina jotain nippeliä pitää olla etsimässä...

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia kommentista näin se on aina löytyy jotain laittamista :-)

  VastaaPoista
 3. Tuommosen kimonon laittaisin minäkin päälleni millon vaan on hyvän näkönen.
  Omakoti asujalla tosissaan löytyy tekemistä joka päivälle jos ei korjaamista niin jotain muuta.
  Nauhukset ja kuunliljat on minullakin aloittaneet kukkimisen ja komialta näyttävät vaikka keväällä siirrettäessä revin niitä melko rajusti.

  VastaaPoista
 4. WoW onhan upean värinen kimono!
  ;o) teilläkin on keikuttu tikkailla.
  Aika setti kesälukemista sulla.
  Tavallisesti kesälukemisto on dekkareita ja sen sellaista kirjallisuutta.
  Intoa kirjojen lukuun!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista pitäis saada semmonen kirjojen lukuvaihde päälle = siis luet pikaluvulla läpi onko aineistosta apua ja sitten palataan tiiviimmin tekstiin. Huoh

  VastaaPoista
 6. Sinulle on tunnustus blogissani :).

  VastaaPoista
 7. Minullakin on tunnustus sinulle blogissani.

  VastaaPoista