sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäisajelulla Oulussa

Ensimmäinen pääsiäispäivä meinas mennä hukkaan kun tuli nukuttua pitkään. Tässäpä tunnelmat Hietasaareen mennessä. Ilma oli kuin morsian ja liian paljon vaatetta oli päällä.
Löysin Villa Hannalan Toppilan satamasta. Harmittavasti ei ollut auki olis niin tehnyt mieli jo kahvia ja ehkäpä jäätelöpallon kera.

Toppilan satamaa, oikea satama sijaitsee oritkarissa ja sinneppä ei pääsekkään tuosta noin vain. Löytyy aidat ja muut.

Nyt täytyy tunnustaa että on aukko sivistyksessä kun en tiedä tämän rakennuksen historiaa. Ikkunat oli rikki ja muutenkin erinomaisen rapistunut kunto, joten joutunee väistymään valtavan uudisrakentamisen tieltä. Salmenranta ja koko matka Toppilan salmea pitkin aivan Nallikariin asti on täynnä uutta.

Tässä sitä vanhaa...

Tässä siiloja ja ränni...

ja samalta kadulta uutta ultra modernia Toppilan sataman asuntoaluetta...

Nallikarissa, pitäiskö sanoa kuin jossain sähköyhtiön mainoksessa: entäs sitten kun ei tuule.....

Nallikarin näköalatorni ja sen takana oli vielä pillkkijöitä! Aika hurjaa meillä nimittäin lämpötilä on huidellut siinå +10 asteessa jo pari päivää... jäässä oli meri mutta vain hetken aikaa enää...

Nyt sitten tosissaan harmitti ettei ole järjestelmäkameraa. Olihan meillä vettäkin rannassa, mutta erittäin hauskaa oli kun se "kiehui" aurinko nimittäin  lämmitti niin että sekä vedestä ja varsinkin hiekasta nousi höyryä...

Vielä ollaan pressun alla Hietasaaren purjehduskerhon laiturissa, mutta odottakaapa hetki...

Vaikka kuvissa ei näy väkeä oli lämpimän ja aurinkoisen sään vuoksi liikkeellä tosi paljon. Ja ihana oli nähdä niin hymyileviä  naamoja!  Tässäkin kuvassa vasemmalla veden ja jään äärellä on auringonottaja elementissään. Ja Ousaari ykkönen näkyy ihan keskellä kuvaa. Niin kuin maantiedon tuntevat jo huomaavatkin.

Ja sitten saavuimmekin jo Pikisaareen. Miten se loru menikään: Pikkaraisen pikku pojat pinkoivat Pikisaaren pitkiä polkuja poliisin pamppua pakoon... tai jotain sinnepäin...

lisää Pikisaarta

Ja Pikisaarestahan luontevasti tullaan Oulun torille. Tässä makasiineja ja torilla kuvasta huolimatta oli todella paljon väkeä. Kioskit ja terassit olivat auki ja  aurinkoinen ja lämmin sää sai porukan liikkeelle.

Pannukakkutalo! Tässä oli joku aika sitten Ravintola Uleåborg. Tyttäreni sanoi kuvan nähtyään että onhan tuo ollut jo tuossa jonkun aikaa. Jaa-a noinkohan. Täytyypä käydä maistamassa: mansikkahilloa ja kermavaahtoa njam...

Tässäpä yleissilmäys Suola-aittaan, Tervasoihtuun ja Keltaiseen aittaan. Ja näkyyhän siellä Oulun  uusi Seurahuone Rautian vanhassa talossa.

No olisko aika lähtä jo paluumatkalle kotiin. No kyllä ja Kiikelinsaarihan se on tässä paluun varrella...

ja Oulun linna...

Tässä sitten upouusi Raatti, nyt kyllä jo hiukoo...eikun kotia kohti.

6 kommenttia:

 1. Kivasti jo kuvissa näkyy kesän pilkotus :). En olekaan Oulussa käynyt kuin jossain hotellissa ihan keskustassa....

  VastaaPoista
 2. Mukava sikermä kuvia pyöräretkeltäsi.
  Onneksi Pikisaari on saanut olla Pikisaaren poikien pinkomispaikkana eikä sinne ole puskutraktori päässyt puuhaamaan pahojaan.
  Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista! Pikisaareen on jo asemakaava tehty ja voitteko kuvitella: Kirjaston viereen Tornihotellille on alustavasti varattu paikka! Saattaapa olla että Torin ilme muuttuu aivan toisekseen, niin paljon kaikennäköistä on suunnitteilla.

  VastaaPoista
 4. Herranpieksut sentään onko sielläkin höynähdetty ja vanha tyystin uusrumilusten tieltä.
  Mainiota päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kyllä torinranta oli eri näköinen silloin 50 vuotta sitten ja sekin on pilattu.En ymmärrä ollenkaan sitä että täytyy meren päälle rakentaa.Sonnisaari oli uinti ja maton pesu paikka.Tosin kiikelissä pyrki tippaukot pörräämään ja nyt se on rikkaiden asuin paikka.

  VastaaPoista
 6. Näin se maailma valitettavasti muuttuu, toivottavasti joku pistää ajatuksen itämään että historiaa ja tavallista elämää turistit tulevat hakemaan eikä diskoja ja samaa mitä keskieurooppa ja amerikka on pullollaan. Mallia vois käydä ottamassa Naantalin vanhasta kaupungista on muuten nami paikka suosittelen!

  VastaaPoista