sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Vielä on kesää jäljellä...

Jos joku suree harmaita ja sateisia päiviä nyt, niin tällä kertaa en minä ainakaan. Meillä kosmoskukat kukkii!!
Joku on sanonut että marja-aronian marjoista saa hyvää mehua. Mutta onkohan tämä mun pensas"aita" marja-aroniaa ja milloinkahan sen marjat on varmasti kypsät? Tämä kuva on otettu tänään.
Ilma tänään on tosiaan ollut kuin "morsian". Ensin sataa kuin aisaa ja sitten tuleekin aurinko esiin. Meidän vaahtera vaatimaton muodoltaan (joutuu taistelemaan kymmenmetrisen koivuaidan kans) mutta upea väreiltään puhkeaa kukkaan näin syyskuun lopppupuolella. Olen joskus yrittänyt kuivattaa/painaa lehtiä askartelua varten mutta huonolla menestyksellä. Miten sais lehdet painettua ja kuivattua niin että vois  käyttää askartelussa ja asetelmissa?
Tässä muksuja (lue aikuisia) odotellessa olen yllättänyt itseni: No jaa olen imuroinut kämpän, mutta suihkuhuoneen ja saunan lattia on kuurattu. Oli nimittäin tälle seudulle tyypillisen ruosteen värittämä. Olen aidosti kateellinen mm Utajärvisille heidän uskomattoman puhtaasta vedestä. Valkoinen pyykki tulee siellä ihan oikeasti valkoiseksi eikä vaaleaksi niinkuin meillä. Meillä kaikki joka on tämän ruostepitoisen veden kosketuksessa värjäytyy ruskeaksi.

Muitakin kuin kosmoskukkaa olen kylvänyt penkkiin, mutta oppia ikä kaikki. Kosmoskukkasiemen pussissa luki tänä keväänä että ei saa lannoittaa liikaa. Ja mitä tapahtui juuri niin kosmoskukat kasvavat kohisten ja jopa tänä kesänä kukkivat ja kukkisivat vielä pitkään jos yöhallat pysyisivät poissa. Mutta kun en sitten olekkaan lannoittanut niin samaisessa penkissä kasvavat unikot, krassit ja kehäkukat eivät ole ollenkaan tyytyväisiä tilanteeseen. Tuossapa oikein nätti kehäkukka kuitenkin.
tässäpä näkyy että kosmoskukkapussissa oli sekoitus löytyy fuksian punaista, vaaleanpunaista ja valkoista kukkaa...
kukkakärpäsetkin ovat hengissä vielä...
Meidän kaksi omenapuuta (vaatimattomat risut oikeastaan) ovat kertakaikkiaan yllättäneet sadollaan. Mun on ollut pakko panna osa roskiin, kun ei näitä oikeasti jaksa enempäänsä syödä. Jos joku lähettyvillä tarvii niin tervetuloa hakemaan näitä riittää ainakin kolme viikkoa vielä.
lopuksi meidän todennäköisesti virpiangervo korjatkoon jos joku erimieltä lajista on, komeassa syysasussaan...
Ja nyt keskityn irkkumusan kuunteluun...

5 kommenttia:

 1. Nykyään, kun on olemassa täsmälääkkeitä niin jos soveltaisi sitä täsmälannoitukseksi kukkien mieltymysten mukaan. Pläntti sitä tuohon ja toisensorttista viereen.
  Purkkia ja purnukkaahan siinä tietysti tarttee olla kuin apteekkarilla.
  Vaahteranlehdet olen kuivattanut ihan sanomalehtien sisällä. Montaa lehteä ei parane laittaa yhden lehden sisään niin kuivuvat kauniisti.
  Sitten lehtikasan päälle kirjahyllystä kirjoja tahi jotain muuta kunnolla painavaa tavaraa.
  Upea väriloisto hellii teitin silmiä pihassa.
  Virn ;o) ja hih kuopus vannoo pinkkiin ja niin pastasoosin oranssinpunaiset fläkit lähtivät pikku-ukon pyjamasta.
  Paistele Tarikan kuperkeikka omppukakkuja pakkaseen sadepäivän askareena.
  On meinaan herkullista kakkua.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Ollaan melkeimpä samalla leveys asteella ja minun vaahterani on vielä melkeempä kokonaan vihreä.
  Jos olisi lyhempi matka niin minähän tulisin omenoita hakemaan ovat niin herkullisen näköisiäkin.
  Tuo Tarinan kertoma lehtien kuivatus on ollut minullakin käytössä ja hyvin on onnistunut mutta siinä tarvitaan iso pino kalevevia ja talouspaperia.
  Pitäneekö minunkin kokeilla nuita kosmoskukkia ensi kesänä ovat totisesti kauniita.
  Leppoisaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista. Kosmoskukkakin vaatisi esikasvatuksen, vaan tilanpuute vaivaa. Ja mikä surkeus omenoita olis vaan kun tuota pullaa ei sais oikein syödä ;-)

  VastaaPoista
 4. Oletko pilkkonut omeniasi pakkaseen, niistä tulee tosi hyvää laiskan akan piirakkaa, kun vaan nakkelee jäisiä omenan paloja taikinan päälle.Ei tarvi olla tuoreita omenoita ja saa runsaammankin omenamäärän otettua talteen ilman hilloamisia tms. Ohjeenkin siihen piirakkaan voin laittaa, jos innostut kokeilemaan. Siis vierasvaraksi ;D

  VastaaPoista
 5. Olen kokeillut sitäkin. Nyt mulla on niin pieni pakastin että tiukkaa tekee saada mahtumaan. Tuota Tarikan kuperkeikaa vois kokeilla kans.

  VastaaPoista